Monday, 7 January 2013

VCO ANTIOXIDANTS FROM TREENEA


ASSALAMUALAIKUM :)

HARINI SAYA NAK CERITA MENGENAI PRODUK YANG TENGAH HOT DIPASARAN.. APA? APA? APA? DAH TENTULAH VCOA (VIRGIN COCONUT OIL ANTIOXIDANTS) FROM TREEANEA WITH VITAMIN A, E, & D. WUHUUU!! SANGAT SUPERBBBB OKAY MINYAK KELAPA DARA NIE! MESTI GOJESSSS SESAPA YANG DAH TRY VCOA NIE.. HEHEHE.

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!


HAA... NIE LAA WAJAH VCOA TREENEA YANG SANGAT COMELL BIRU + PUTIH. I LIKEEEE!!
OKAY.. SEPERTI YANG ANDA SEMUA TAHU.. MINYAK KELAPA DARA MEMANG TERLALU BANYAK KHASIATNYA.. MEMANG TAK DINAFIKAN LAGI. SAYA SENDIRI YANG TELAH MERASAI KEHEBATANNYA.. CHEWAHHH! OKAY JOMMM KITA KENAL-KENAL DENGAN VCOA TREENEA.

PENGENALAN VCOA

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu?

Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.KHASIAT VCOA :-
 • MEMBANTU MELANCARKAN SISTEM PENCERNAAN
 • MENINGKATKAN SISTEM DAN DAYA TAHAN TUBUH
 • MEMBANTU KADAR KOLESTROL DAN DARAH TINGGI SERTA RISIKO PENYAKIT JANTUNG.
 • MEMBEKALKAN NUTRIEN PENTING DALAM MEMBANTU PERTUMBUHAN RAMBUT YANG SIHAT.
 • MEMBANTU MERAWAT PELBAGAI MASALAH KULIT.
 • MENGHALUSKAN DAN MEYERAGAMKAN STRUKTUR KULIT.
VCOA SESUAI UNTUK ORANG YANG MENGALAMI MASALAH? 
 • WANITA YANG INGIN HAMIL KERANA VCOA DAPAT MEMBANTU MENINGKATKAN TAHAP KESUBURAN WANITA.
 • WANITA YANG MENYUSU. KERANA? VCOA DAPAT MEMBANTU MEMPERBANYAKKAN PENGELUARAN SUSU.
 • WANITA TANG KITARAN HAIDNYA TIDAK TERATUR DAN MENGHILANGKAN SENGGUGUT.
 • MENURUNKAN BERAT BADAN BAGU MEREKA YANG INGIN KURUS.
 • MENAIKKAN BERAT BADAN BAGI MEREKA YANG INGIN GEMUK.
 • WANITA YANG SEDANG HAMIL. KERANA? VCOA DAPAT MENGHILANGKAN STRECHMARK/REKAHAN DI BAHAGIAN PERUT.
CARA PEMAKANAN :
 • 2 KALI SEHARI.
 • 1 BIJI PADA WAKTU PAGI SEBELUM BREAKFAST. 1 BIJI LAGI PADA WAKTU MALAM 
 • BOLEH DIMAKAN ATAU DISAPU.
 • 1 KOTAK VCOA MENGANDUNGI 60 BIJI (SEBULAN)
RETAIL PRICE :
 • RM 40 (SEMENANJUNG)
 • RM 43 (SABAH & SARAWAK)
HA.... SUPERB KAN VCOA? TERLALU BANYAK KHASIAT.
JANGAN LEPASKAN BARANGG BAIK PUNYAAAA. JOM KITA AMALKAN BERSAMA-SAMA MENJAGA KESIHATAN DALAMAN DAN LUARAN. MENCEGAH AWAL LEBIH BAIK. JOMMMM ORDER VCOA! ^________^

No comments:

Post a Comment